vistasoftware com banner 2

Business Central project service software en expertise

Onze Business Central project service software is een ideaal totaalsysteem voor kleine en middelgrote projectbedrijven.

Want Microsoft Business Central is een platform met een rijke geschiedenis en zeer stabiele basis. Er werken reeds meer dan 160.000 klanten wereldwijd in 195 landen mee. Daardoor is deze software een stabiel en betrouwbaar systeem, ook voor projectbedrijven. En wij ontwikkelden extra modules, waardoor onze Business Central project service software nog meer compleet. Want onze oplossing vult deze standaard aan met nog meer standaard functionaliteiten. Bovendien hebben wij 40 jaar ervaring en door Microsoft gecertificeerde oplossingen.

Deze software werd 30 jaar geleden in Denemarken gestart

Het pakket begon onder de naam Navision

In Denemarken groeide een lokale softwarespeler Navision uit tot een Europees succes. Hun softwarepakket Navision Financials mikte van oorsprong op kleine en middelgrote ondernemingen. En het had een aantal unieke kenmerken. Want het was erg vernieuwend. En de jaar 2000-problemen zorgde voor een grote internationale doorbraak van het pakket.

In 1996 werd ons bedrijf ook verkoper van Navision. En wij specialiseerden ons.

Het succes van Navision ontging Microsoft echter niet. Want Navision was gebouwd op Microsoft technologie. En het zat in een markt waarin Microsoft op dat moment niet zat. Navision was oorspronkelijk een boekhoudpakket. Maar jaar na jaar kwamen er extra modules bij. En zo werd het een compleet ERP-pakket voor MKB en KMO. Om meteen een grote voet te zetten in de wereld van bedrijfssoftware kocht Microsoft Navision in 2002 op. En zo begon het verhaal van Business Central en onze Business Central project service software.

 

Microsoft deed Navision heel erg groeien. En ons bedrijf groeide mee. 

Sinds die tijd heeft Navision veel uitbreidingen gekend. En ook enkele naamsveranderingen. Maar vooral: sinds die tijd kende het pakket een sterke groei. Want het is vandaag de wereldwijde marktleider in administratieve software voor KMO en MKB. En nog steeds is Navision erg innovatief en vooruitstrevend. Want ook nieuwe technologie zoals artificiële intelligentie en andere toepassingen worden ingebouwd. 

Vandaag heet dit pakket Business Central software. Maar men noemt het nog vaak over Navision software. Want het is gewoon een heel bekend merk, ook al is de software zelf technologisch compleet nieuw sinds 2009.

Ons bedrijf groeide mee met Navision. En zo groeide ook onze Business Central project service software.

Microsoft Dynamics is de naam van een Microsoft divisie, met Business Central als belangrijkste oplossing.

Dynamics 365 is de nieuwe divisie voor de bedrijfssoftware van Microsoft. Deze software werd vroeger vaak omschreven als ERP of CRM. En deze software was vrij afgebakend. Maar omdat ERP en CRM steeds meer in elkaar overvloeiden koos Microsoft voor een nieuwe naam. En zo kwam Microsoft Dynamics 365 als beste uit de bus. Het is bedrijfssoftware die zorgt voor dynamiek. En met een link naar Office 365.

CRM software is software voor commerciële afdelingen en processen. Want CRM software is bedoeld voor verkoop, marketing en services.

ERP is de afkorting van ‘Enterprise Resource Planning’. De bedoeling van ERP software is elke afdeling van uw bedrijf te automatiseren. En zorgen dat 1 softwaresysteem alle processen in uw bedrijf aanstuurt. In tegenstelling tot CRM bestrijkt ERP software alle afdelingen. In ERP software vindt u tal van modules terug zoals aankoop, verkoop, productie en nog veel meer. Maar omdat deze modules ook met elkaar verbonden zijn wisselen zij onderling informatie uit. En wat soms heel verwarrend voor klanten is, is dat in ERP software ook CRM modules zitten. Klanten zien door het bos de bomen soms niet meer … 

Dus was het tijd voor een commerciële vernieuwing vond Microsoft. Tijd voor een oplossing die niet meer denkt in vakjes. En zo ontstond ook Business Central, als de oplossing van Microsoft voor kleine en middelgrote bedrijven.

Onze Business Central project service software komt weldra ook in 2 versies

Zeer veel ondernemingen van klein tot groot gebruiken dagelijks Microsoft Office 365. En waarschijnlijk dat u zelf ook iedere dag Outlook, Word of Excel gebruikt. Want iedereen kent deze software. En Dynamics 365 Business Central staat dus voor de doorgroei naar bedrijfssoftware vanuit Office 365.

Microsoft biedt met Business Central hetzelfde gebruiksgemak als van Office 365. Zij wil klanten helpen om vanuit Office 365 door te groeien naar meer. En dit op dezelfde zeer vertrouwde en herkenbare manier. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een eigen boekhoudpakket.

 

100% cloud = instapversie + standaardproduct

Microsoft Dynamics 365 Business Central project service software in de cloudversie is een oplossing die draait op de Azure cloud servers bij Microsoft. Het is gestandaardiseerde software die vooraf ingericht is. En dat maakt de doorstart vanuit Office 365 erg makkelijk. Dit pakket mikt heel erg op startende en kleine ondernemingen. En ook op de jongere generatie waarvoor digitaal heel normaal is. Kunnen werken met smartphone, cloud en apps is ook wat deze generatie verwacht. De cloudversie is beschikbaar in drie formules, waarbij u telkens iets meer functionaliteit aan de oplossing kan toevoegen. En als u groeit u, kan u ook vlot opschakelen naar een hogere formule zoals on-premise. Het is vooral ook standaardsoftware die niet bedoeld is voor maatwerk.

Wij werken momenteel aan de bouw van deze 100% cloudversie. Zodra deze Business Central project service versie klaar is, leest u het hier.

On-premise = cloud of lokaal, flexibel samen te stellen zoals de klant het wil

Daarnaast is er ook Business Central project service software in de on-premise versie. En deze versie is het bestaande NAV of Navision vanaf 2019. Business Central on-premise zelf is uitermate stabiele software met 160.000 klanten in 195 landen. En het heeft zeer veel partners, klanten en verticale branche-oplossingen. Bovendien kan het lokaal of in de cloud gebruikt worden. En het leent zich ook heel erg voor wat maatwerk. 

Het is deze oplossing voor Business Central project service die wij implementeren. Want deze is ook vanaf 1 gebruiker verkrijgbaar.

Wat zit er in onze Dynamics Business Central project service software?

vistasoftware com picture 11
 • Project types (vaste prijs, regie …)
 • Calculatie & offertebeheer
 • Contactpersonen per project
 • Aankoop, logistiek en mobiele magazijnen
 • Planning van mensen, machines, materieel, aannemers
 • Tijdsregistratie op verschillende manieren
 • Sterke rapportering over budgetten en voortgang
 • Documentbeheer
 • Link met track & trace (optioneel)
 • Integratie met SharePoint (optioneel)
 • Link met andere modules van onze firma (optioneel)
 • Apps
vistasoftware com picture 12